איתור משקיעים

קבלת מימון ממשקיעים היא משימה לא פשוטה. 
משקיעים שונים אחד מן השני באופי, בסוג ההשקעה, בסכום ההשקעה, במקור הכסף שלהם, בשלבים בהם הם משקיעים, בסגמנטים בהם ישקיעו, במומחיות שלהם וברצון שלהם להשפיע על המיזם. לכן חשוב לאתר משקיעים בהתבסס על התאמה מלאה בין פרופיל המיזם למשקיע, להכין את היזמים לקראת הפגישה כולל ארגון החומר הנדרש. כמי שייצג משקיעים אסטרטגיים בתאגידים, אני מכיר היטב את הדרך לבחון סטארטאפים וכיצד משקיעים בוחנים בקשות למימון.

לאתר משקיעים בישראל היא משימה קלה יחסית, לעניין אותם בהשקעה, זו כבר משימה הרבה יותר מורכבת. הדרך הטובה ביותר לחבר יזמים למשקיעים היא באמצעות היכרות אישית עם שני הצדדים. במידה ואין לכם היכרות עם משקיעים, רצוי למצוא גורם ביניים אשר יוכל לערוך היכרות בינכם לבין משקיעים רלוונטיים. אותו גורם יכול להיות רו"ח, עו"ד, יועץ או כל בעל עסק אשר מכיר היטב את המשקיעים ואותכם.


אחת הדרכים הנפוצות היא מציאת משקיעים באמצעות "פיינדר", גורם מתווך בין משקיעים ליזמים. בדרך-כלל העמלה שייגבה הפיינדר תהיה לפחות 5% מסכום הגיוס.
לכאורה זה יתרון גדול עבור היזמים, שכן הפיינדר גובה תשלום על בסיס הצלחה בלבד. בפועל רובם המכריע של המשקיעים ייראו את הפנייה באמצעות תיווך בעין יפה משתי סיבות:
א. למרות שמי שחותם מול הפיינדר הם היזמים, העמלה הרי נגבית בפועל מכספי המשקיע.
ב. אחת מהיכולות הכי חשובות של יזמים היא היכולת לשווק את המיזם שלהם. יזם צריך לשווק את המיזם שלו כלפי שותפים פונטציאליים, עובדים שהוא רוצה לגייס, לקוחות ראשונים וחברות שאיתם הוא רוצה לבצע שיתופי פעולה. הפנייה דרך מתווכי השקעות עלולה להעיד על יזמים אשר לא חזקים ביכולת השיווק ונאלצים להשתמש במיקור חוץ בשביל זה. 

אני מאמין כי שגם אם אין לכם קשרים ישירים ועקיפים למשקיעים, בישראל כל יזם יכול לפנות ישירות בעצמו, ללא כל תיווך, למשקיע. זאת בתנאי שפרופיל ההשקעה של המשקיע מתאים למה שאתם מחפשים. אני מייעץ, מכין ובונה יחד עם יזמים פייפליין של משקיעים רלוונטיים תוך הקפדה על פנייה מתאימה לכל משקיע בצורה אישית ומקצועית.
לקריאה נוספת כיצד להתכונן לתהליך בדיקת הנאותות, לחצו כאן.